15 Aralık 2014 Pazartesi

AKILLI KİMLİK KARTLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK KAÇ PARA OLACAK ÖZELLİKLERİ NELER



YENİ AKILLI KİMLİK KARTLARI...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Son bir kaç yıldır sıklıkla konuşulan ve tanıtımları yapılan yeni çipli kimlikler konusunda nihayet sona gelindi. Vatandaşında merakla beklediği Akıllı Kimlikler artık dağıtılmaya başlanıyor. 38 yıldır kullandığımız büyük mavi ve pembe olan kimlik kartları artık tarihe karışıyor. Yeni çipli akıllı kimlikler artık tek çeşit olacak ve içerisinde bir çok özelliği barındıracak. Şimdiye kadar 10 milyon adet basılan ve dağıtıma hazır beklenen yeni kimlik kartları Aralık ayında dağıtılmaya başlanacak ve 3 yıl içerisinde tüm Türkiye ye dağıtılması planlanıyor. 

Yeni Çipli Akıllı Kimlik kartlarının 1 GB hafızalı ve içerisinde kişinin bir çok bilgileri yer almaktadır. Parmak, damar ve avuç içi gibi tanımlayıcı özelliklerin bulunduğu yeni kimlik kartları vizesiz gidilebilen ülkelerde pasaport yerine de kullanılabilinecek. Yeni kimlik kartları ile ilgili vatandaşın aklına takılan sorulardan bazıları ise şunlardır; yeni kimlik kartları kaç paraya dağıtılacak, yeni kimlik kartlarını nereden ve nasıl alınacak, yeni kimlik kartlarını kim ne zaman alacak, yeni kimlik kartları neye göre hangi sıraya göre dağıtılacak gibi sorulan cevapları yazımızın devamındadır. 


- Yeni Çipli Akıllı Kimlik Kartları Kaç Para Olacak?
Aralık ayında dağıtımına başlanacak olan yeni akıllı kimlik kartlarının vatandaşa maliyeti 18 Lira olacaktır.
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
- Yeni Kimlik Kartları Nereden Nasıl Ne Zaman ve Hangi Sıraya Göre Alınacak?
Yeni akıllı kimlik kartları dağıtılmaya başlandığında vatandaşa kimlik kartlarını alması için mektup veya muhtarlık askı listeleri ile davet edileceklerdir. Kimlik dağıtımında hangi sıra yada kim ne zaman alacak gibi bir bilgi henüz kesin değil.

- Yeni Kimlik Kartlarının Özellikleri Neler
* Kimliğin içinde kişinin parmak, avuç içi ve damar izi gibi tanımlayıcı unsurlar bulunuyor.
* Kimlik kartı üzerindeki çip ile, vatandaşa verilecek hizmetin özelliğine göre görsel ve elektronik, farklı güvenlik yöntemleri ile kimlik doğrulama yapılabiliyor. bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
* Her kartın içinde kişiye özel sertifikalar yer alacak, bu çerçevede hem şifre istenebilecek, hem de kişinin parmak, damar ve avuç izi üzerinden biyometrik doğrulama yapılabilecek.
* Kimlik kartı sahibinden başka birinin eline geçse dahi kullanılamayacak, anında bloke edilebilecek.
* Vatandaşa ait nüfus bilgileri kartın üzerindeki yongaya güvenli bir şekilde kaydedilecek.
* Öncelikli olarak eczane, aile hekimliği, otomasyon sistemli hastaneler ve sağlık ocaklarında kullanılacak.
* Kartta, biri görsel, diğeri elektronik olmak üzere iki farklı bilgi tutma ortamı bulunuyor. (Bunlardan birincisinde; kart sahibine ait fotoğraf ve T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve doğum yerinin yer aldığı nüfus bilgileri, ikincisin de ise kart sahibine ait nüfus bilgilerinin elektronik olarak tutulduğu yonga bulunacak.
* Kimlik kartı ile vatandaş farklı belge, kart taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek.
* E-Devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden kimlik kartı ile erişilebilecek. bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
* E-imza olarak kullanılabilecek. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği kolay ve güvenli yapılacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük ve yolsuzluklar asgariye inecek.

Konu İle İlgili Düşüncelerini Paylaşabilirsiniz

Fiyatı ve Şekli Hakkında Yorum Yapabilirsiniz.

akıllı kimlik kartları, yeni kimlikler nasıl olacak, yeni akıllı kimlik kartları kaç para olacak, yeni kimlikleri alırken para verilecek mi, yeni kimlikler kaç paraya dağıtılacak, yeni kimliklerin fiyatı ne kadar, yeni kimlikler kaç para olacak, yeni kimliklerin özellikleri ne, akıllı kimliklerin özellikleri, çipli kimliklerin özellikleri neler, çipli kimlikler kaç para, yeni çipli akıllı kimlikler ne zaman verilecek, yeni akıllı kimliklerin dağıtımı ne zaman başlıyor, yeni kimliklerini kim ne zaman nereden alacak, kimlik kartları evlere mi gelecek, kimlik kartları nasıl alınacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder